Olvasni jó!

Olvasni jó!

7. pont: Olvass el egy könyvet, aminek szereplői nem emberek.

2015. március 12. - Szivárvány Lány

Nahát, nahát....., az olvasással haladok, a dokumentálással lassabban. :) Dehát, az első a lényeg. Fenti kategóriából is van választási lehetőség bőven, végül George Orwell - Állatfarm Tündérmese című regényét választottam, amelyet olvastam már régebben, de úgy gondoltam, ideje feleleveníteni. 

A könyv, véleményem szerint a „kultuszkönyv” kategóriába tartozik. A regény egy elképzelt Major és az ott élő állatok életén keresztül mutatja be, hogy egy jó kezdeményezés (forradalom) hogyan változik diktatúrává, a hatalomhoz jutók hogyan változnak meg, hogyan lehet a történelmet visszamenőleg átírni, s hogyan, mivel lehet a tömegeket manipulálni, hogy a „vezérnek” jobban higgyenek, mint a saját szemüknek vagy az emlékezetüknek.

Nyilván ez nem egy korrekt irodalmi műelemzés, akár konkrét történelmi eseményeket is lehetne sorolni, amelyek alapul szolgálhattak az írónak – ez csupán dióhéjban egy általános, szubjektív összefoglalása a könyvnek.

Aki még nem olvasta, érdemes elolvasni és mindenki vonja le a tanulságot saját maga.

A bejegyzés trackback címe:

https://olvassmindennap.blog.hu/api/trackback/id/tr367264071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása