Olvasni jó!

Olvasni jó!

17. pont: Olvass el egy könyvet, amit egy barátod ajánlott.

2016. január 07. - Szivárvány Lány

pap.jpgJoanna Trollpoe A pap felesége című könyvét a barátnőm ajánlotta, azt mondta, ő a nyári szabadsága alatt egy nap alatt elolvasta. Nekem azért kicsit hosszabb időt vett igénybe az elolvasása, igaz nem is voltam szabadságon.

Először zavart, hogy minden az egyház, a templom, a hívők, a parókia körül forog. Ez egy tőlem nagyon távol álló világ. Amikor sikerült elvonatkoztatnom, és a szereplőkre a szerepeiktől függetlenül, mint emberekre figyelnem, már sokkal jobban lekötött a könyv. Hiszen bármilyen közegben előfordulnak férjek, akik saját maguk számára akarják kisajátítani a feleségüket, s feleségek, akik eleinte ezt vállalhatónak, sőt helyesnek érzik, aztán meg már nincs erejük kitörni.

Az írónő jól ábrázolta az emberi kapcsolatokat családon belül és kívül, a megromló házasságot. Régebben sokkal könnyebben ítélkeztem: ha valaki nem érzi magát jól a házasságában, ki kell lépni belőle. Meg hogy szeretőt tart valaki.... Hát, ha talált mást, jobbat, akkor őt kell választania. Aztán teltek az évek, egyre több tapasztalattal lettem gazdagabb és már sokkal árnyaltabban látom az életet, sokkal jobban megértem az emberek cselekedeteit. Hiszen egy házasságból, még ha nem is működik már jól, nem egyszerű kilépni. A házastársakat összetartja a lakás, a gyerekek, a megszokás, vagy bármi más, de bátorság kell kilépni belőle. Anna is nehezen jut elhatározásra, s amikor végre dönt, akkor az események nem várt irányba fordulnak.

Kellemes, olvasmányos, ezen kívül elgondolkodtató történet.

Szeretem a jól végződő történeteket, ezért a vége is tetszett.

A bejegyzés trackback címe:

https://olvassmindennap.blog.hu/api/trackback/id/tr758250108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anna Ann 2016.02.22. 19:47:14

Szia! Kaptál egy díjat. Remélem nem nem haragszol, ha belinkelem az ezzel kapcsolatos posztot, és elfogadod:

annbooks.blog.hu/2016/02/22/vandorlo_dij_blogrol_blogra#more8408820
süti beállítások módosítása