Olvasni jó!

Olvasni jó!

9. pont - Olvass el egy könyvet, amit nő írt.

2015. január 29. - Szivárvány Lány

Itt nem a ponthoz választottam a könyvet, hanem a könyvhöz kerestem, hogy hová is lehet besorolni. Mészáros Antónia A unió nomádjai című könyvét már korábban kivettem a könyvtárból, így mindenképpen el akartam olvasni.

Mészáros Antónia a BBC külpolitikai szerkesztőségének munkatársaként az uniós csatlakozás után Nagy-Britanniában szerencsét próbáló kelet-európai bevándorlók életéről készített filmet, s ebből az anyagból írta a könyvet. Megkerestek olyan magyar, lengyel, cseh embereket, akik készültek kivándorolni, illetve a jobb megélhetés reményében munkát találni a szigetországban és végigkísérték az első évüket. A felvett anyagból 55 perces film készült, amelyet Magyarországon is bemutattak 2005-ben, a könyvet olvasva nagyon kíváncsi lennék a filmre is.

Aki esetleg fontolgatja, hogy munkaügyben Nagy-Britannia felé indulna, érdemes a könyvet elolvasni. Azóta persze sokat változott a helyzet, hiszen eltelt 10 év , de sok olyan érdekességet meg lehet tudni a könyvből, aminek akár most is hasznát lehet venni. S aki egyszerűen csak érdeklődő, mint én, annak is érdekes lehet. Számomra megdöbbentő volt, hogy sok ember mennyire meggondolatlanul vágott neki a világnak, pénz és nyelvtudás nélkül... A bevándorlók és a britek viszonyáról is kaphatunk némi képet, az is kiderül, hogy bizony sok múlik a szerencsén is, hogy ki hogyan boldogul idegenben. Ha valahol fellelem a filmet, mindenképpen megnézem.....

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olvassmindennap.blog.hu/api/trackback/id/tr67122311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása