Olvasni jó!

Olvasni jó!

44. pont: Olvass el egy könyvet, ami eredetileg nem az anyanyelveden íródott.

2015. március 15. - Szivárvány Lány

Na, hát ilyen könyv sok van. Végül, az egyik kedvencemet választottam: Richard Bach - Jonathan, a sirály. Már sokszor olvastam, de minden alkalommal élvezettel olvasom újra. A könyv főhőse egy sirály, aki nem elégszik meg a szokásos sirály élettel, minden sirálynál magasabbra akar szállni és minden sirálynál gyorsabban akar repülni.

Az író szerelme a repülés, ez minden könyvében visszatérő momentum. A repüléssel, illetve a repülőgép vezetéssel kapcsolatos szakkifejezések kevéssé érdekelnek, de érdekes végiggondolni a könyvei mondanivalóját.

Nem teljesen értek egyet azzal, hogy ha keményen dolgozol érte, akkor bármit el tudsz érni, én úgy gondolom, hogy igenis, vannak korlátok, de pont az ilyen könyvek segítenek abban, hogy az ember mégse mondjon le könnyen az álmairól, amire lehetőséget lát, azt próbálja megvalósítani, a nehézségek ellenére is.

Nyilván nem mindenki gondolkodik egyformán, de nem mindenkinek azonosak a lehetőségei sem. Az író a szabadságot mindennél fontosabbnak tartja, még a családnál is.A könyv mondanivalóját saját magam számára úgy fordítom le: saját lehetőségeinken belül próbáljuk megvalósítani az álmainkat, ne riadjunk vissza a nehézségektől.

A bejegyzés trackback címe:

https://olvassmindennap.blog.hu/api/trackback/id/tr157272085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása