Olvasni jó!

Olvasni jó!

3. pont - Olvass el egy könyvet, amiből film is készült.

2015. január 26. - Szivárvány Lány

Friss színházi élmény hatására határoztam el, hogy el kell olvasnom Örkény István Tóték című művét.

A filmet valamikor rég láttam, de már csak Sinkovics Imrére emlékszem belőle és a dobozokra. Hétvégén színházban néztük meg a darabot, s kíváncsi lettem, hogy a történet milyen leírva. Ez a könyv valahogy eddig kimaradt az életemből, most pótolni fogom.

A történet szerintem annyira ismert, hogy talán nincs is aki nem ismeri.Tót Lajos tűzoltóparancsnok és családja (felesége Mariska, és lánya Ágika) vendégül látja az orosz fronton katonáskodó fiuk parancsnokát, az őrnagyot. Tóték meg akarják nyerni az őrnagy jóindulatát, hogy gyermeküknek minél jobb sorsa legyen. A tiszt idegeit azonban megviselte a háború, és furcsa viselkedésével teljesen átalakítja a család életét. Nem folytatom, hátha mégis van olyan, aki nem ismeri és szeretné elolvasni a könyvet. :)  A keleti fronton harcoló katona szülei igyekeznek mindenben kedvében járni az őrnagynak, akinek a fiú ajánlotta vendéglátóul mátraszentannai családját

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olvassmindennap.blog.hu/api/trackback/id/tr57113511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása